sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Rakastuta minut jäätelöpakettien jälkeen

Ei kaikki olekkaan huonoa, vaikka menisikin huonosti. Minulla on monia kavereita, mukaan lukien itseni, joilla ei ole ollut helppoa viimeaikoina. Se ei auta vaikka kuka kuuntelisi, paha mieli täytyy kohdata. Asettaa päivämäärä itsesäälissä kierimiseen. Täytyy kuunnella kaikki Antti Tuiskun surulliset rakkauslaulut ja itkeä. Kiduttaa itseä kamalan kauniilla muistoilla. Sulkeutua huoneeseen kauhomaan jäätelöä suoraan paketista. Täytyy surra kuin rakkauselokuvissa ja antaa tukan takkuuntua. Jotkut tarvitsevat vain yhden nenäliinapaketin ja jotkut jopa viikon yöpaidassa olemista. 
       Jossain vaiheessa silmät ovat itkemisestä verestävät. Huone täyttynyt räkäpapereista ja suklaakääreistä. Yksikään kyynel ei tahdo tulla vaikka kuinka yrittäisi. Siinä kohti jähmettyy peilin eteen ja päättää lopettaa. Raahautuu suihkuun ja antaa sen viedä viimeisetkin rippeet pahasta olosta. 
       Elämä ei muutu näin hyväksi eikä onnelliseksi, mutta se antaa mahdollisuuden siihen. Mahdollisuuden siihen että uskaltaa taas iloita asioista. Uskallat nauttia kovasta vauhdista ja värikkäistä asioita. Löydät ihania ihmisiä ja juot liikaa punaviiniä. Opettelet soittamaan akustista kitaraa ja laulat Juha Tapion tahdissa. Ostat pikaruokaa ja menet auringonlaskuun syömään. Hypit kävellessä typerästi ja naurat kuinka idiootilta näytät. Kapuat katolle katsomaan maisemia ja kiipeilet lasten leikkipuistossa. Ajat päämäärättömästi ja menet uimaan vesisateella nakaten kaikki vaatteet rannalle. Pelaat vanhoja lautapelejä ja kiljut voitosta kuin miljoonasta tilillä. Teet kärrynpyöriä nurmikolla ja juokset sateenkaarta kiinni uskoen ettei se ole mahdotonta. Nautit kaikesta. Nautit kesästä. 

Parasta on jos sinulla on joku joka tekee tämän kaiken kanssasi. Luultavasti silloin olet jo unohtanut mikä elämässäsi oli huonoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti